Professionell

Hundtränare

& Hundbeteendeutredare

En “all in” utbildning som ger dig allt!

Yrkesutbildningen för dig som vet att det är hund som är ditt kall i livet. Utbildningen för dig som vill arbeta heltid med hund och vara företagare på riktigt. Du som inte vill behöva välja mellan utbildningar och istället bli serverad allt på ett perfekt sammansatt fat. Du har hittat rätt.

Du blir med denna utbildning diplomerad:

Hundinstruktör

Hundbeteendeutredare

Hundbeteendevetare

Friskvårdsinstruktör

Valp- och Seniorcoach

Det här är vår drömutbildning! En utbildning där vi får ge dig som elev ALLT och då menar vi inte bara mängder av kunskap utan också allt vi kan om att driva företag och vara framgångsrik inom hundvärlden. Vi får lägga ner vår kropp och själ i din framgång genom att lägga till rätta en utbildning som serverar dig exakt det du behöver i rätt ögonblick. Ambitionen är att när du examinerar dig så har du inte bara ett diplom i handen utan också ett blomstrande företag.

Det är möjligt att du tänker att det här är en bra deal på grund av ett bra paketpris (vilket det också är, du sparar 10.000kr på att köpa detta ihop istället för i separata delar) men det här är en fantastisk deal på grund av allt som vi sytt in mellan dessa utbildningar för att ge dig precis vad du behöver. Helheten vi serverar med all extra support och kompletterande delar, det är vad som är den här utbildningens verkliga styrka!

Start 10 oktober

Distansutbildning

Vi börjar med att hjälpa dig starta ditt företag, så att du redan från start kan börja tjäna pengar. Vår vision är att du ska kunna tjäna in pengarna utbildningen kostar under utbildningens gång!

Praktiken du gör under utbildningens gång hjälper vi dig marknadsföra och lämpligt prissätta så att du bygger upp ditt företag samtidigt som du utbildar dig.

Vad vi vill lära dig

Vi gräver bortom matbelöningar och avledning med lek, vi grottar ned oss i känslor, näring och neonatal påverkan. Vi går till botten med saker och vi fuskar inte, vi tar in alla delar och vill lära dig våga möta verkligheten tillsammans med hundägaren.

Vi vill lära dig förebygga problem på kurser och privatträning. Vi vill lära dig hjälpa de trasiga och uppgivna i utredningar. Vi vill lära dig förstå hunden från att den var en liten cell i mammans mage tills den tar sitt sista andetag. Vi vill ge dig verktygen att åtgärda problem i grunden och kunna möta hundägaren precis där den står i sin verklighet.

Det finns givetvis massvis av olika sätt att träna hund, att lösa problem eller problematiska situationer men att förstå vilken väg man ska välja för just den hunden i den situationen med sin hundägare är lika viktigt som att besitta kunskapen i sig om olika sätt att lösa problemen. Detta lägger vi stor vikt vid att utbilda dig inom.

Vi kommer lära dig om utredningsteknik, beteendeproblematik, diagnostisering, orsaksanalyser, traumaberarbetning, relationer, känsloliv, hundens etologi, inlärning men också vad som krävs för ett friskt och hälsosamt hundliv på riktigt.
 
En skicklig och framgångsrik Professionell hundtränare arbetar med hundens liv i helhet, och fokuserar på orsaksbehandling före symtombehandling. Att exempelvis lägga det pussel som krävs för att förstå hela problematiken bakom ett problem kräver spetskunskap inom hundens beteenden, känsloliv, inlärning likväl som intervjuteknik. Du kommer att besitta kunskap samt förståelse för hur du utformar individuella träningsprogram anpassat till hund och ägare. Hos oss får du lära dig alla dessa bitar och praktisera och utveckla dina egna förmågor under trygg handledning. 

Vi söker dig som

Är redo att satsa helhjärtat idag för en annan framtid imorgon

Är beredd att möta det obekväma för att nå dina drömmar

Tänker ägna timmar i veckan åt att bygga din dröm oavsett om det är svårt, tråkigt eller läskigt

Är beredd att prioritera bort sånt som känns roligt i stunden för att göra jobbet som krävs för att gå i mål

Kan se dig själv driva ett hundföretag, tjäna stora pengar, synas offentligt och förändra Hundsverige.

Har ett problemlösningsmindset och inte är rädd att anstränga dig

Din hund är också din kollega och genom er relation kan du få värdefull kunskap som inte kan köpas. Detta vill vi skapa förutsättningar för och du kommer att arbeta mycket med egen hund likväl som andras.

Utbildningen

Den här utbildningen handlar givetvis om hund, om hur du tränar, hjälper, löser problem och skapar livskvalité för de fyrbenta! Du får alla verktyg du behöver för att framgångsrikt hjälpa alla som behöver. Du får också lära dig driva företag, marknadsföra dig och skapa en kundbas.

Det räcker nämligen inte att vara en duktig hundtränare för att arbeta heltid med hund, du behöver även vara en duktig företagare. Just det vill vi OCKSÅ lära dig i den här utbildningen och därför står bland etologi, koppelträning, stressproblematik också entreprenörskap på schemat!

Undervisningen

I utbildningen ingår ett nära samarbete med dina lärare, vi följer ditt arbete hemma via inlämningsuppgifter som vi lägger tid på att noggrant läsa och ge konstruktiv feedback på, så att du kan utvecklas och stadigt bli ännu bättre! Vi har ett stort intresse i att du tillgodogör dig utbildningen på bästa sätt och därför stannar inte vårt engagemang i klassrummet utan vi finns alltid nära till hands via studiegrupp, e-post och telefon. Vi möts också på Zoommöten var tredje vecka för att utveckla undervisningsmaterialet.

Du får en inloggning till vår utbildningsplattform online där du löpande kommer finna allt du behöver för att genomföra utbildningen på ett enkelt vis.

Du får ta del av undervisningen genom förinspelade föreläsningar som vi följer upp med personliga samtal och återkoppling. Föreläsningarna ser du på tider som passar dig och du kan se om dem vid behov.

Du får tydliga uppgifter att genomföra som du löpande får feedback och coachning i av dina mentorer.

På Facebook har vi en coachninggrupp för våra instruktörer under utbildning, där får du kompetensutveckling.

Vi har också öppna "pluggkvällar" via Zoom där en lärare från Hundsteg är närvarande och kan svara på frågor. Våra "pluggkvällar" fungerar också som en plats att motiveras och känna gemenskap, vi har exempelvis alltid en fikapaus!

Utbildningen innehåller mycket praktik som du ska göra både med egen hund och andras. Utvalda delar av praktiken filmas och redovisas till din lärare tillsammans med inlämningsuppgifter.

Vi har “kontorstimmar” en dag i veckan då vi är online och redo att svara direkt på alla funderingar du har och hjälpa dig vidare.

Det finns en studentmejl dit du alltid kan vända dig med dina frågor och du får alltid svar inom fem dagar.

Du får sex personliga utvecklingssamtal under utbildningens gång där vi stämmer av hur du ligger till, du kan få hjälp att komma vidare om du fastnar och vi motiverar dig till personlig utveckling!

Upplägget

Tidskrav

Du kommer att behöva lägga cirka 15-20 timmar i veckan på utbildningen. Det kan innebära inläsning av litteratur, tittande på inspelade föreläsningar, efterforskning av ett ämne, samtal med din mentor, videokonferenser och praktisk träning av egen eller andras hundar samt personlig utveckling.

Examinering

Examinering sker löpande under utbildningens gång genom praktisk träning och skrivuppgifter samt deltagande i samtal online.

Efter godkänd utbildning erhåller du ett diplom som styrker din kompetens.

En utbildning som följer dig från din första praktik till ditt framgångsrika företag!

Utbildningen innehåller bland annat:

Inlärningspsykologins grunder enligt Pavlov, Skinner och Bandura

Arv, miljö och personlighetstyper

Holistiskt hundperspektiv

Relation som fundament, kommunikationsmodeller

Motivationssystem, belöningsteknik och social inlärning

Etologi: språk och beteende ur ett hundpsykologiskt perspektiv
Raskunskap, beteendebehov, berikning och motivationsklockor

Vardagsproblem och lösningar

Prenatal och neonatal utveckling hos valpar, tidiga erfarenheters inverkan

Valpens träning 2-16 veckor

Separation, psykologin bakom när en valp lämnar uppfödaren

Valpens fysiska och psykiska utveckling

Personlighetsutveckling hos valpar, känsliga perioder

Valpens första tid hemma, viktiga saker att lära valpen, övningar och metodik

Hormonell utveckling

Unghundens personlighetsutveckling

Unghunden i familjen och flocken

Könsmognadens påverkan

Hundens fysiska och kognitiva åldrande
Själsliga behov hos den äldre hunden
Demens: Process, svårigheter, hantering och verktyg för vardagen
Stärkande övningar för äldre muskler och leder
Främjande övningar för vitala funktioner hos gamla hundar
Stimulerande övningar för seniorens huvud
Relation och samspel i pensionen
Enkla medel för ökad livskvalité för den gamla hunden
Seniormassage & beröringsterapi
Åldersrelaterade sjukdomar
Den gamla hundens sinnen
Kosttillskott och naturläkemedel för den åldrande hunden

Flockkonstruktion och sociala strukturer
Rangordningar, dominans och flockledarens roll

Flockhantering i olika mognadsstadier
Resurshantering & täthetsstress
Relationer och dess utveckling
Aggression, flykt, mobbing och utfrysning i flocksammanhang
Dysfunktionella flockkulturer
Sensibilisering, isolering i flock
Identifiera hundens personliga behov och roller i flocken
Förväntanseffekter och konsekvenser
Stress och pressade situationer i flocksammanhang

Hormonutveckling i grupp och löpperioder

Hantering av familjegrupper, sammansatta grupper och tillfälliga flockar
Förutsättningar för välfungerande flock
Habituering och socialiseringsmetoder

Resurshantering & täthetsstress

Utredningsteknik och metodik

Analysförfattning, framställning av träningsplan och uppföljningsmetodik
Aggressionsproblematik. Rädslor, inlärd hjälplöshet, panikkänslor

Ångest/chock/trauma/ptsd. Stressproblematik, stereotypier

Vakt, jakt och problematik. Separationsångest. Hanteringsproblem

Emotioner, känslokartor och ängslans låda

Medberoende hos hundägare

Behandlingsmetoder. Felsökning och åtgärdsplaner
Hållbara akuta lösningar och långsiktig rehabilitering
Efterchocksbehandlingar

Triggerträning. Coreövningar, avreaktioner, emotionsbaserad terapi, markarbete och mobilisering. Stressreduceringsprogram.

Endokrina systemet och hundens hjärna

Näringslära för stressade hundar
Rörelseanalyser, kroppskännedom

Smärta/sjukdom/remisser

Omplaceringar, förutsättning, förberedelser och utvärdering

Friskvård & träning

Träningslära och PT-verktyg
Massagebehandlingar

Balansbollsträning

Styrka, kondition, balans, koordination

Cirkelträning och hundgym

Hinderbanor och äventyr

Första hjälpen

Din hund som kollega

Din yrkesroll, professionalism och plats i Hundsverige

Företagskunskap, budgetering och ansvar

Identifiera dina kunder, marknadsföring
Entreprenörskap och företagande

Personlig utveckling, vem är du i ditt företag?
Kurskoncept, byggnation och kurskultur
Etik och moral som hundföretagare

Månadskostnad 2500-7000kr

Pris: 120.000kr (inkl. moms)

Förslag på betalningsupplägg

Anmälningsavgift 3000kr betalas alltid 20 dagar efter anmälan


1. Resterande 117.000kr i samband med utbildningens start

2. Fast månadskostnad: 17 inbetalningar á 7000kr, första inbetalning 27 maj

3. Fast månadskostnad: 32 inbetalningar á 3700kr, första inbetalning 27 maj

4. Dynamisk månadskostnad 1: Du betalar i början en lägre delbetalning och den ökar i takt med att du tjänar pengar på din praktik i utbildningen. Du föreslår själv en startsumma (minst 2000kr/månaden) som sedan ökar under utbildningens gång. Utbildningen behöver vara slutbetald senast 31 december 2027

5. Dynamisk månadskostnad 2: Du har delbetalningar i relation till pengarna du tjänar på din praktik i utbildningen, vilket innebär att vissa månader kan summan vara 7000kr och andra månader 1000kr. Vi presenterar en plan baserad på praktiktimmarna du har månadsvis. Utbildningen behöver vara slutbetald senast 31 december 2027

Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, delbetalningsavgifter (om du väljer att delbetala) diplomering/certifiering med mera.

Nu kör vi, ansök här!

Vi väntar på dig, hela vårt team står startklara att ta dig till ditt mål!

Lärare & föreläsare

Du får ta del av flera av Sveriges mest framstående hundtränare genom föreläsningar, uppgifter och mentorskap

  • Sandra Tellström, Hundsteg

  • Amanda Vikner, Hundsteg och Siljanstassen

  • Louise Tigerhielm, Hundsteg

  • Ida Johansson, Hundsteg och Hund&skog

  • Jenny Bernström, Bergahundar

  • Caroline Alupo, Alupohundkunskap

  • Maja Bohlin, Outdoordogs

Mer om oss kan du läsa här