
Beteendevetare
Analys och läran om hundars sociala beteende
Lär dig hur du bygger grunden för sunda relationer och löser problem!
Som Beteendevetare får du verktygen att se objektivt på obalanser i hundrelationer och grupper samt på de problem som kan uppstå. Redskapen att hantera dem professionellt och möjlighet att skapa hållbara och långsiktiga lösningar.
Genom att generera förutsättningar för relationer att utvecklas på ett naturligt sätt får du möjligheten att hantera konflikter och vända dem till samarbete istället för osämja.
Du kommer att få en djup förståelse för hundens flockbeteende och ökad insikt i hundarnas olika personlighetstyper och känsloliv. Med all den här expertisen kan du utreda och bygga åtgärdsplaner!
För dig som arbetar professionellt med hund kan du med hjälp av denna utbildning hjälpa både dem med flerhundshållning (flockar) och lösa problematiska hundrelationer mellan två individer.
Hos oss i Sulviken bor och lever över 30 draghundar tillsammans i olika flockar.
De arbetar tillsammans i stora grupper och deras förmåga att kunna samarbeta, respektera varandra och vara lyhörda är avgörande för träningen och arbetets framgång. Att de har goda coping skills och många verktyg att ta till när det blir skarpt läge är en förutsättning för att bibehålla en sund och välmående vardag.
Hundens flockliv och leverne är därför ett kärt ämne för oss på Hundsteg som vi känner oss väl förankrade i, genom praktiskt erfarenhet men även utbildning.
Start 3 april
Distansutbildning med självstudier
Utbildningen görs 100% på distans och grundar sig i självstudier med tentor och en examinerande teoretisk uppgift.
För den som vill finns två zoommöten där du kan ställa frågor och diskutera utbildningens innehåll, zoommötena är frivilliga att delta på.
Zoommöte 28 april 18.00
Zoommöte 28 maj 18.00
Att vara en beteendevetare
Att vara en Beteendevetare handlar om att förstå och bemästra verktygen för att skapa förutsättningarna för en sund flock och välfungerande relationer.
Att kunna identifiera och urskilja problem, för att i nästa steg leverera framgångsrika lösningar utan att inskränka på hundarnas integritet eller arbeta med hot och straff.
Utbildningen innehåller handfasta råd och lösningar grundade i flera olika metoder. Fallbeskrivningar, analysverktyg och iakttagelser av hundmöten.
Undervisningen
Den här utbildningen tar du med dig hem genom att ta del av förinspelade föreläsningar. Du kan i lugn och ro titta, lära och plugga på en tidpunkt som passar dig.
Fallbeskrivningar, verktyg, problemlösningar och mycket mer finner du i denna spännande online utbildning som delas genom filmmaterial, föreläsningar och skriftligt material.
Materialet är inspelat i hundhägn, föreläsningssal och i Powerpoint presentationer - variationen skapar en levande utbildning där du får hänga med in i flocken lika mycket som ta del av det teoretiska i pedagogiska föreläsningar inomhus.
Materialet är insamlat i över ett års tid för att ge dig möjlighet att följa specifika individers utveckling i sina flockar.
Utbildningen innehåller cirka 35 föreläsningar
Att ha förmånen att få följa en flock är enormt lärorikt, givande och roligt men de kan också snabbt vändas till en stressfull och ångestladdad vardag. Det vill vi lära dig hur man undviker!
Det här kommer du få lära dig mer om:
Flockkonstruktion
Sociala strukturer
Flockledarens roll
Rangordningar och dominans
Hundens språk och signaler
Resurshantering & täthetsstress
Personlighetstyper och beteenden
Relationer och dess utveckling
Aggression, flykt, mobbing och utfrysning
Dysfunktionella flockkulturer
Flockhantering i olika mognadsstadier
Sensibilisering, isolering
Identifiera hundens personliga behov och roller i flocken
Förväntanseffekter och konsekvenser
Stress och pressade situationer
Unghundar i flock
Könsmognadens påverkan
Hormonutveckling i grupp och löp
Kastrerade hundar
Omplaceringar, förutsättning, förberedelser och utvärdering
Tidiga erfarenheters inverkan
Hantering av familjegrupper
Hantering av sammansatta grupper
Hantering av tillfälliga flockar
Förutsättningar för välfungerande flock
Habituering och socialiseringsmetoder
Felsökning och åtgärdsplaner
Hållbara akuta lösningar
Långsiktig rehabilitering
Efterchocksbehandlingar
Fallbeskrivningar & flockberättelser
Månadskostnad 1100kr
Pris: 8000kr (inkl. moms)
Betalningsalternativ:
1. Utbildningen betalas i sin helhet i samband med start (8000kr)
2. Anmälningsavgift 2000kr betalas i samband med utbildningens start + 6 inbetalningar á 1100kr, första inbetalning 27 april
Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, delbetalningsavgifter (om du väljer att delbetala) diplomering/certifiering
Skicka in din anmälan här!
Ge dig själv den bästa investeringen, kunskap! Unna dig ett djupare vetande om hund!